Arka Planı
Göster/Gizle

AĞRI DAĞI ZİRVE TIRMANIŞI

Etkinlik : Doğa Yürüyüşü
Tarih : 28 Mayıs 2014 , Çarşamba
Süre :
Kontenjan : 1 Kişi ile sınırlıdır. Kalan : 1
Nerede :

[caption id="attachment_3240" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (5) 2013 Ağustos 1. Tırmanış Foto: Cihan Serter[/caption]

Her dağcının hedefleri arasında yer alan Anadolu’nun zirvesi, efsaneler dağı Ağrı Dağı zirvesine çıkmayı deneyeceğiz. Kurak geçen bu kış aylarından sonra Ağrı Dağı henüz baharını yaşarken, yaylalar yeşillikler içindeyken ve su kaynakları henüz kurumamışken dağı ziyaret edeceğiz. Temmuz ayı bereketini, rengarenk çiçekleri ve muhteşem manzarası ile Anadolu’nun çatısından bulutları ve uçsuz bucaksız ufukları izleyeceğiz hep beraber…

Programımız şu şekilde;

1. Gün 13 Temmuz Pazar; saat 11:00’ye kadar Van da buluşuyoruz. Van kahvaltısı yaparak geç kahvaltı - öğle yemeğimizi yiyerek aracımızla Doğubeyazıt’a doğru yola çıkıyoruz. Yolda Muradiye şelalesinde çay molası vereceğiz. Doğubeyazıt’ta otelimize yerleşiyoruz. Son eksikler için alışveriş yapıp kent merkezini de dolaştıktan sonra Ağrı Dağı manzaralı bir terasta akşam yemeğimizi alıyoruz. (Sac kavurmaya doyamayacaksınız) Erken başlayacak gün için coğrafyaya inat yeşillikler içinde ki otelimizde dinleniyoruz.  

[caption id="attachment_3235" align="aligncenter" width="640"]2013 Eylül 2. Tırmanış 3200 Kampı Foto: Yavuz Özden 2013 Eylül 2. Tırmanış 3200 Kampı Foto: Yavuz Özden[/caption]

2. Gün 14 Temmuz Pazartesi; Otelde kahvaltımızı alıyoruz. Aracımıza çantalarımız yükleyip sabah erkenden yola çıkıp 2200 metrelerde Eli köyü yakınlarında eşyalarımızı katırlara yükledikten sonra 3200 kampına doğru yaklaşık 3 saatlik yürüyüşümüze başlıyoruz. Yolda bölge köylerinin yaylalarından birine uğrayacağız. Kamp alanında çadırlarımızı kuruyoruz. Konaklama 3200 kampı, akşam yemeği kamp mutfağında.

[caption id="attachment_3239" align="aligncenter" width="640"]2013 Ağustos 1. Tırmanış 3200 Kampı 2013 Ağustos 1. Tırmanış 3200 Kampı[/caption]

3. Gün 15 Temmuz Salı; Sabah kamp mutfağında kahvaltımızı aldıktan sonra yüksekliğe uyum tırmanışı için yürüyüşümüze başlıyoruz. 4200 metrede bulunan yukarı kampa kadar yükselip tekrar geri ineceğiz. Konaklama 3200 kampında, akşam yemeği kamp mutfağında.

[caption id="attachment_3243" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (8) 2013 Ağustos 1. Tırmanış 4200 Kampı Foto: Sahir Metin[/caption]

4. Gün 16 Temmuz Çarşamba; Sabah erkenden çantalarımızı ve çadırlarımızı toplayıp katırlara yüklüyoruz. Kamp mutfağında bizim için hazırlanan kahvaltıdan sonra 4200 kampına doğru tırmanışımıza başlıyoruz. İlk gün bizi biraz zorlayan bu rotayı ne kadar sürede tamamladığınıza inanamayacaksınız. Akşam erken yatacağız, zira gece zirve için 02:00 de hareket etmiş olacağız. Akşam yemeğimizi biraz erken bir saatte kamp mutfağında alacağız.

[caption id="attachment_3244" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (9) 2013 Eylül 2. Tırmanış. Platoda fırtına sonrası dönüş yolunda mola 4700 metre[/caption]

5. Gün 17 Temmuz Perşembe; 01:00 de kalkıyoruz ve zirve tırmanışımız başlıyor. 4900 metrelerde ihtiyaç halinde kramponlarımızı da takarak 5-6 saatlik tırmanış sonrasında Anadolu’nun zirvesine ulaşmış olacağız. Fotoğraf çekimi ve kısa bir moladan sonra dönüşe başlıyoruz. Zirve dönüşünde biraz dinleniyoruz ve çadırlarımızı toplayıp eşyalarımıza katırlara yükledikten sonra 3200 kampına kadar geri dönüyoruz. Çadırlarımızı kurarak bizim için hazırlanan akşam yemeğimizi alıyoruz. Akşam zirve kutlaması yapacağız.

[caption id="attachment_3242" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (7) 2013 Ağustos 1. Tırmanış Zirveden Önce Plato Foto: Hamit Annak[/caption]

6. Gün 18 Temmuz Cuma; Sabah dağda bizim için hazırlanan son kahvaltımızı da yaparak 3200 kampından ayrılıyoruz. Eşyalarımızı katırlar indirirken biz Ağrı Dağı yaylaları arasından yürüyerek bizi bekleyen aracımıza ulaşıyoruz. Doğubeyazıt’da otelimize yerleşiyoruz. Biraz dinlendikten sonra İshakpaşa Sarayı, Meteor çukuru ve Nuhun Gemisi’ni dolaşıyoruz. Akşam yemeğimizi Doğu Beyazıt’da alacağız. Konaklama otelimizde. İstenirse gurup çoğunluğu ile bu akşam Diyadin kaplıcalarına gidilebilir yada Doğubeyazıt’da hamam ayarlayabiliriz.

[caption id="attachment_3241" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (6) 2013 Ağustos 1. Tırmanış Zirve[/caption]

7. Gün 19 Temmuz Cumartesi; Kahvaltımızı otelde aldıktan sonra Van’a doğru hareket ediyoruz. Van Kalesi’ni gezdikten sonra Akdamar Adası’na doğru yola çıkıyoruz. Burada göl kenarında bir restoranda İnci kefali tatma şansımız var. Yemekten sonra adaya giden motorlarla adaya geçiyoruz. Burada bulunan kiliseyi gezebilir, fotoğraf çekebilir ve isteyenlerle Türkiye’nin en büyük dağına tırmandıktan sonra Türkiye’nin en büyük gölünde yüzme fırsatını değerlendirebiliriz. Adanın Artos Dağı manzaralı plajında, sodalı su içinde yüzmek çok farklı bir deneyim olacak. Adadan ayrıldıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam modern Van şehrinin caddelerinde dolaşacağız. Akşam yemeğimiz Van’da bir restoranda.  

[caption id="attachment_3237" align="aligncenter" width="640"]2013 Ağustos 1. Tırmanış Dönüş yolunda manzara 4700 metre Foto: Faik Kayhan 2013 Ağustos 1. Tırmanış Dönüş yolunda manzara 4700 metre Foto: Faik Kayhan[/caption]

8. Gün 20 Temmuz Pazar; Sabah otelde kahvaltımızı aldıktan sonra Otlu Peynir ve başka yerel tatlardan satın almak isteyenler için özel bir çarşıda alışveriş yapacağız. Pervari balı ve pek çok farklı yerel bal, Adilcevaz ceviz reçeli, dut pekmezi, türlü tatlarda otlu peynirler ve pek çok şey alabilirsiniz. Alışveriş sonrasında dileyenler yerel yemeklerden bir seçki yada son kez Van kahvaltısı keyfi yapabilirler. Yemekten sonra aracımızla havaalanı transferimizi yapıyoruz ve dönüş yolculuğumuz başlıyor.

[caption id="attachment_3238" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (3) 2013 Ağustos 1. Tırmanış sonrası ekibin bir bölümü Foto: Hamit Annak[/caption] [caption id="attachment_3236" align="aligncenter" width="640"]agrı_site (2) 2013 Eylül 2. Tırmanış Ekibi Foto: Faik Kayhan[/caption]

Kimler katılabilir;

Programımıza Temel Dağcılık Eğitimi almış yada daha önce kamplı bir dağ faaliyetine katılmış, Kalp, efor, tansiyon vs gibi önemli sağlık problemi olmayanlar katılabilirler.

Daha önce kamplı bir dağ faaliyetine katılmamış olanlar için Haziran ayı içinde yapacağımız uyum tırmanışı faaliyetine katılarak hazırlık aşamasını tamamlayabilirler.

Bu bir Dağcılık Faaliyeti olduğu için faaliyet süresince aşağıda ki faaliyet kuralları geçerlidir ve gelen her katılımcı bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Gerekli Malzemeler;

Ağrı Dağı Tırmanışı teknik herhangi bir etap içermemesine rağmen 4950 metreden sonra buzul geçişini içerir. Krampon kullanılması bu yükseklikten sonra zorunludur. Ayrıca bulunulan yüksek irtifa her an sert kış koşulları yaratabilir. Kıyafet, çadır ve tulum seçiminde bunları göz önünde bulundurmalısınız.

Mat ve uyku tulumu,

Kış koşullarına uygun giyecek, teknik ceket, polar ceket, alt-üst içlik, çorap, tozluk, bere, balaklava, kışlık eldiven, yedek eldiven, güneş gözlüğü ve güneş kremi, şapka

Dağ koşullarına uygun bot, baton, olanlar için krampon (olmayanlara bölgeden temin edeceğiz)

Atıştırmalık yiyecek, çerez, kuru meyve vs.

En az 60 lt sırt çantası ( yada eşyalarınızı taşımak için hurç olarak adlandırılan çantalardan da kullanabilirsiniz)  

Tırmanışlarda kullanmak için mutlaka ek olarak 25-30 lt küçük sırt çantası.

Sıcak su taşımak için termos

Kültür gezileri ve gidiş geliş sırasında kullanmak için yazlık ayakkabı, t.shirt, pantolon, şort, mayo.

Fiyata Neler Dahil;

Konaklama, (Doğubeyazıt Simer Hotel 2 gece ve Van Büyük Urartu Oteli 1 gece)

Doğubeyazıt-Van-Doğubeyazıt aktarmaları ve bütün gezilerin ara transferleri

Doğubeyazıt-Ağrı Dağı-Doğubeyazıt araç transferleri

Dağda bütün katır taşımaları

Programda belirtilen bütün geziler

Bütün kahvaltılar (Otelde)

Akşam yemekleri ( Doğubeyazıt’ta 2 akşam yemeği, Van da 1 akşam yemeği, diğer yemekler dağ kamplarında, kamp mutfağında ahçımız tarafından hazırlanacaktır)

Dağda kalınan süreler boyunca mutfak çadırı ve aşçılık hizmetleri

Zorunlu Seyahat Sigortası ve Acenta Hizmetleri

Dağ izinlerinin alınması, alan kılavuzu ve yerel rehberlik hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayanlar;

Öğle yemekleri (1. gün, 7. gün ve 8. gün Van da alınan öğle yemekleri)

Dağda kahvaltı ve akşam yemekleri dışında bulundurulması gereken bütün atıştırmalıklar.

Bütün ören yeri girişleri (İshakpaşa sarayı, Akdamar adası, Van Kalesi vs)

Grup kararı ile 6. Gün akşamı Diyadin kaplıcalarına gidilebilir. Ulaşım ve kaplıca giriş ücreti.

Fiyat; Programın nakit fiyatı 1190 TL'dir.

Katılım için; bilgi@dagtrek.com mail adresine iletişim bilgileri ve TC Vatandaşlık numaranızı göndermeniz gerekmektedir. Kayıtlar ön ödemeye tabidir. Ödeme bilgileri için lütfen irtibata geçiniz. Faik Kayhan 0532 792 49 39, Bilgi için bilgi@dagtrek.com

Notlar;

Faaliyet süresince tek yetkili faaliyet lideridir.

Doğubeyazıt’da kalacağımız otel bölgenin en iyi otellerinden birisidir. Ancak koşullar turistik tesislerde bulunan koşullar gibi olmayabilir.

Yemek yiyeceğimiz kamp mutfakları dağ koşullarında oluşturulmakta ve yediğimiz ürünler kamplara atlarla ulaştırılmaktadır. Beklentilerinizi sınırlı tutun.

Bütün katılımcılar faaliyet lideri tarafından konulan kuralları uygulamakla yükümlüdürler, faaliyet lideri dağ hastalığı, kondüsyon yetersizliği, kıyafet yetersizliği vb nedenlerle uygun görmediği katılımcıları zirve tırmanışına almayabilir.

Faaliyet Liderleri Faik Kayhan 0532 792 49 39 ve Esin Kayhan 0530 153 54 83

1618 sayılı yasa kapsamına giren bu faaliyetimiz, Türsab A Gurubu 5910 numaralı Seyahat Acentası Extway Turizm ile yapılmaktadır

Etkinlik Bilgileri
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Dağ Trek Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu ©     Versiyon 3.0