Etkinlik | : | Yurtdışı Gezileri | |
Tarih | : | 7 Şubat 2014 , Cuma | |
Süre | : | ||
Kontenjan | : | 1 Kişi ile sınırlıdır. Kalan : 1 | |
Nerede | : |
Hafta sonu bol gezmeli, yemeli içmeli ve birazda yürüyüşlü bir programla beraber olacağız. Hem gezeceğiz, hem tadacağız hem de beraberce eğleneceğiz. Fiyata Neler Dahil; Ulaşım Rehberlik Zorunlu Seyahat Sigortası Konaklama 1. gün akşam yemeği, 2. Gün kahvaltı ve göl kenarında mangal Dahil Olmayanlar; İçecekler Kaplıca girişleri Varsa ören yeri girişleri 1. gün kahvaltı ve öğle yemeği Programımız şu şekilde;
Sabah 06:30 incirli’den hareket. İlk durağımız Alifuatpaşa olacak. Zaman zaman yürüyüşlerimizde uğradığımız bu şirin kasabadaki yerel fırından simit-börek vs. alıp Sakarya nehri kenarında bir kahvehanede çayımızla beraber kahvaltımızı yapabiliriz yada isteyenler için kasabanın küçük esnaf lokantalarında nefis çorbalardan içebiliriz.
Alifuatpaşa’dan ayrıldıktan sonra yolumuzu Kazkıran geçidine doğru çeviriyoruz ve eski kervan yollarından, İstanbul’dan Anadolu’ya açılan eski yollardan birisini kullanarak Taraklı ilçesine geliyoruz. Bolu ilimize bağlı bu kasabamızın çoğu 19. Asırdan kalma konakları ve tarihi binalarını, Arnavut kaldırım döşeli sokaklarını fotoğraflayacağız. Kasabaya adını veren ahşap tarak, kaşık gibi yerel ürünler ve elişi ürünler alabilir ve çay içerek dinlenebiliriz, asırlık bir çınarda göreceğiz. “Cittaslow” sakin kent olarak ilan edilen bu kasabayı çok seveceksiniz.
Taraklı’dan ayrıldıktan sonra yolumuzu eski Bağdat Yolu üzerinde devam ettirerek Çubuk gölüne ulaşıyoruz. Bir film çekimi nedeni ile yapılan Yeldeğirmenleri eşliğinde küçük bir tur ve fotoğraf molası ile gölün muhteşem manzarasını izliyoruz.
Gölden ayrıldıktan sonra Göynük ilçesine hareket edeceğiz. 100-150 yıllık kasabanın ortasından geçen derenin etrafına ve daracık sokaklara serpilmiş olan, Anadolu’da Türk yaşamı ve yerleşimleri arasında önemli bir yere sahip olan bu kasabada sokakları arşınlayacağız. Yerel ürünler ve işlemeler satın alabiliriz. Ayrıca Göynük’e has yerel tadlardan tadabiliriz, bunların en ünlüsü “Uğut” … Ayrıca buraya has Mevlana ve Kestane fasulyesi bulabileceklerimiz arasında. Yerel konaklardan birinde yöre yemeklerinden oluşan öğle yemeği yiyebiliriz isteyenlerle.
Göynükten ayrıldıktan sonra yolumuz bir başka eski kervan yolunu kullanarak “Taşkesti” kasabası üzerinden tekrar Sakarya topraklarına giriyor ve Kuzuluk beldemize ulaşıyoruz. Akşam yemeğinden önce isteyenlerle Kuzuluk Kaplıcalarında banyo keyfi yapacağız. Akşam yemeğimiz çiftlik evinde … Menüde Çorba, salata, isteğe göre İncik, antrikot yada köfte,pilav, barbunya, sarma ve kabak tatlısı var. İçecekleri herkes kendisi getirecek. Yemekten sonra şömine ateşi karşısında içkilerimizi yudumlayacak ve ruhumuzdakileri türkülerimize, şarkılarımıza dökeceğiz.
Kalacağımız çiftlik evi bir arkadaşımızın ailesine ait ve bir turizm işletmesi değildir. Bizi bir gece için misafir edecekler. Çiftlik evinde 4 oda var, ayrıca şömine yanan salonda pek çok kişinin kalabileceği büyüklükte. İsteyenler çadırını getirip bahçeye kurabilir. Ancak ev içinde tulumlarımızla odalara ve salona dağılarak uyuyacağız.
Sabah çiftlik evinde kahvaltı soframızı kuracağız. Kahvaltıda çerkez peyniri, bal, beyaz peynir, kaşar, reçel, domates, salatalık ve sahanda sucuklu yumurta var. Birde taze köy ekmeği...
Yaydırarak yapılan bir kahvaltıdan sonra Dokurcun kasabasını geçerek yolun müsaade ettiği yere kadar araçla ilerleyip kalan kısmını yürüyerek Sülüklügöl’e ulaşacağız. Karlar altında Sülüklügöl’ün muhteşem doğasını görecek, tatlı bir yürüyüşün keyfini çıkaracağız. Maksimum 12 km uzunluğunda ve çok kolay bir parkurda yapacağımız bu yürüyüş sırasında Göl kenarında hava durumu müsait olursa mangalı ateşler ve sucuk közleriz, içecekler serbest …
Yürüyüş sonrasında aracımıza biniyor ve saat 17:00 gibi dönüş için yola çıkıyoruz ve vakitlice İstanbul’a ulaşıyoruz.
Gerekli Malzemeler: Tulum, mat, 2. gün yürüyüş için yürüyüş kıyafetleri ve tozluk
Hiçbir şekilde doğada çöp bırakmıyoruz. Bu bir gurup faaliyetidir, katılımcıların gurup ile uyum içinde hareket etmeleri beklenir. Faaliyet lideri gerekli görülen durumlarda program değişikliği yapabilir.
Doğada yapılan etkinlikler ÇEŞİTLİ RİSKLER içermektedir.
Hava şartları, sis, taş düşmesi, hayvan tehlikesi, bilgi, tecrübe, antrenman, konsantrasyon, fiziksel güç, dikkat ve malzeme eksikliği sorun teşkil edebilir.
YÜKSEK TANSİYON, KALP, ASTIM, ADALE/EKLEM ROMATİZMASI, EPİLEPSİ, SARA vb. DOĞADA TEDAVİSİ SON DERECE GÜÇ OLAN HASTALIKLARA SAHİP KİŞİLERİN DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE KATILMASI UYGUN DEĞİLDİR.
Araç Durakları: 06:30 İncirli 06:40 Mecidiyeköy 06:45 Yıldız Sait Çiftçi 07:05 Kadıköy Evlendirme 07:10 Göztepe 07:15 Kozyatağı 07:15 Bostancı 07:20 E-5 Maltepe, Kartal, Pendik Lütfen hareket saatinden 5 dakika önce durakta olunuz. Geç kalan katılımcılar beklenmeyecektir. Cuma akşamı trafik vb. nedenlerle araç belirtilen saatlerde duraklara gelemeyebilir. 1618 sayılı yasa kapsamına giren bu faaliyetimiz, Türsab A Gurubu 5910 numaralı Seyahat Acentası Extway Turizm ile yapılmaktadır