Arka Planı
Göster/Gizle

TEŞVİKİYE ERİKLİ DİPSİZ GÖLLER ve KÖY KAHVALTISI

Etkinlik : Seminer
Tarih : 21 Nisan 2015 , Salı
Süre :
Kontenjan : 1 Kişi ile sınırlıdır. Kalan : 1
Nerede :

tesvikiye_erikli_flash

2 parkur birlikte, 14 km orta zor yürüyüş, 7 km kolay yürüyüş ve fototrek...

Bu hafta muazzam doğal güzelliklerin olduğu bir bölgeye gidiyoruz. Dileyenler kısa ama orta zor bir parkurda yürüyebilirler 14 km). Dileyenlerde yaklaşık 7 km uzunluğunda şelaleler, göller ve nefis patikalar göreceğimiz kolay bir doğa yürüyüşüne katılabilirler. Tabii her 2 gurupta muhteşem bir köy kahvaltısı ile güne başlayacak…

tesvikiye_erikli_site (18)

Programımız şöyle; Sabah İstanbul’dan çıktıktan sonra feribot ile Yalova’ya geçiyoruz. Özdilek’te sadece 10 dakika kısa bir alışveriş molası verdikten sonra Çınarcık Teşvikiye köyüne geleceğiz. Burada Karpuzdere kenarında bulunan bir kır restoranında bizim için hazırlanan köy kahvaltısı yapacağız. Kahvaltıda bu köyde üretilen sucuk, tereyağ ve köy yumurtasından sahanda sucuk yumurta, tereyağ, bu bölgenin meşhur kestane balı, domates, salatalık, peynir çeşitleri, armutlu yarımadası zeytinleri, ekşi mayalı köy ekmeği vs. den oluşan kahvaltımızı alacağız. Çay demliklerle masalara servis ediliyor.

Kahvaltı sonrasında 2 guruba ayrılacağız. 14 km lik yürüyüşe katılacak olanlar yürüyüşe başlayacaklar. 7 km tırmanış 7 km iniş olan bu parkur eski muhacir yolu patikasını kullanarak Erikli yaylasına ulaşıyor. Erikli yaylasının yemyeşil çayırlarını görecek ve sonra Çifte Şelaleleri görerek dönüş yoluna geçeceğiz.

[caption id="attachment_4138" align="aligncenter" width="640"]Karpuzdere Göleti Karpuzdere Göleti[/caption]

7 km.lik yürüyüşe katılacak olanlarla beraber önce köy yakınında bulunan Karpuzdere göletini ve setinden dökülen şelalesini göreceğiz, Aracımızla ulaştığımız Dipsiz göllerde büyük ve küçük Dipsiz gölü göreceğiz. Çifte Şelalelerin yanında uzun ve keyifli bir mola vereceğiz. Erikli yaylasının yemyeşil çayırlarında keyif yapacağız.

Her 2 gurup içinde dönüşte gurup kararına göre köyde yemek molası verebiliriz. Menüde neler var; herkes dilediği yemeği yiyebilir. Öncelikle et ürünleri kendi hayvanlarından elde ediliyor bunu belirtelim. Etli, kıymalı, kaşarlı ve sucuklu pide ve lahmacun çeşitleri, ızgara köfte, tavuk yada kebap, güveçte et, köfte, mantar, tavuk yada buranın özel yemeği olan güveç Kilis, muhlama vs.

[caption id="attachment_4136" align="aligncenter" width="640"]Büyük Göl Büyük Göl[/caption]

Faaliyet Koordinatörü Faik Kayhan 0532 792 49 39 Yürüyüş Liderleri; Faik Kayhan ve Esin Kayhan

Kayıt için: bilgi@dagtrek.com adresine ad-soyad, kan gurubu, acil durumda aranacak kişi adı ve telefonu bilgilerini içeren bir mail atmanız gerekmektedir. Bilgi ve irtibat için Faik Kayhan 0532 792 49 39

Fiyata Neler Dahil: Ulaşım Acente Maliyetleri Köy Kahvaltısı

Fiyat: Kahvaltı dahil 75 TL (Katılımcı sayısı 22 ve üzeri olursa geçerlidir. 22 ve altı katılımlarda 80 TL)

Önemli Not: Araç organizasyonu katılımcı sayısına göre yapılmaktadır. Son dakikada yapılan iptaller ve habersiz olarak faaliyete katılmamak bizi zor durumda bırakmaktadır. Perşembe günü saat 15:00’dan sonra yapılan iptaller geçerli değildir, katılım iptali ya da faaliyete gelmeme durumunda faaliyet ücreti katılımcıdan alınır.

[caption id="attachment_4135" align="aligncenter" width="640"]Büyük Şelale Büyük Şelale[/caption]

Gerekli Malzemeler: Yürüyüşler için bilekli bot, isteğe bağlı tozluk, bir polar ve yağmurluk, rahat pantolon, aralarda atıştırmak için kuru meyve çerez, çikolata vs. Yürüyüş sonunda ıslanabilecek kıyafet ve ayakkabıları değiştirmek için araçta bırakmak üzere yedek kıyafet ve yedek ayakkabı. Varsa düzenli kullandığınız ilaçlar.

Kot ve kadife gibi pamuklu kumaştan pantolonlar, pamuklu t-shirt ve kısa bilekli spor ayakkabılar yürüyüş için uygun değildir.

Doğada karşılaşacağımız beklenmedik durumlar karşısında parkurlarımızda değişiklikler yapabiliriz. Verilen mesafeler yaklaşık değerlerdir.

Bu faaliyet bir doğa gezisi faaliyetidir. Gezi yada kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur. Değişen koşullara göre genel programda değişiklikler yapılabilir. Program bitiş saati tahminen yazılmıştır. Bitiş saati farklılık gösterebilir.

Hiçbir şekilde doğada çöp bırakmıyoruz. Bu bir gurup faaliyetidir, katılımcıların gurup ile uyum içinde hareket etmeleri beklenir. Bütün faaliyet süresince tek yetkili ekip lideridir.

Doğada yapılan etkinlikler ÇEŞİTLİ RİSKLER içermektedir. Hava şartları, sis, taş düşmesi, hayvan tehlikesi, bilgi, tecrübe, antrenman, konsantrasyon, fiziksel güç, dikkat ve malzeme eksikliği sorun teşkil edebilir.

YÜKSEK TANSİYON, KALP, ASTIM, ADALE/EKLEM ROMATİZMASI, EPİLEPSİ, SARA vb. DOĞADA TEDAVİSİ SON DERECE GÜÇ OLAN HASTALIKLARA SAHİP KİŞİLERİN DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE KATILMASI UYGUN DEĞİLDİR.

Araç Durakları: 06:30 İncirli 06:40 Mecidiyeköy 06:45 Yıldız Sait Çiftçi 07:05 Kadıköy Evlendirme 07:10 Göztepe 07:15 Kozyatağı 07:15 Bostancı 07:20 E-5 Maltepe, Kartal, Pendik

Lütfen hareket saatinden 5 dakika önce durakta olunuz. Geç kalan katılımcılar beklenmeyecektir.

1618 sayılı yasa kapsamına giren bu faaliyetimiz Türsab A Gurubu 8657 numaralı Seyahat Acentası Vitray Travel organizasyonudur

Etkinlik Bilgileri
ETKİNLİK TAMAMLANDI
Dağ Trek Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu ©     Versiyon 3.0